Hangterápia

A Hangterápia  célja a  harmónia elérése, a testi- lelki egyensúly megtartása, visszaszerzése.

” A hangterápiát mostanában egyre komolyabban veszik.
A misztikusok mindig is hittek a gyógyító erejében, a sámánokkal, tibetiekkel és az ókori egyiptomiakkal együtt.
Már a tudomány is elkezdte igazolni a működését.”
(Christine O`Grady)

 A gyógyító erejű hangok a tudat mélyebb rétegeit is elérik, észlelésük pedig az érzelmeket szólítják meg. A hangokkal bármilyen érzelem megjeleníthető, az érzelmek pedig közvetlen hatással vannak az agy-az idegrendszer- a test működésére.

A Hangterápia  célja a  harmónia elérése, a testi- lelki egyensúly megtartása, visszaszerzése.

A hangterápiás eszközök  keltette szabályos és rendezett vibrációk tudatos alkalmazása optimalizálja a testben zajló energiaáramlásokat, stresszes, kimerültségtől terhes időszakokban segít a külső és belső béke  megteremtésében, segít energiatöbblethez jutni.

A gongok, hangtálak és egyéb intuitív hangszerek célzott felhasználása a mindennapokban egy fantasztikus lehetőség. A legkisebb feszültség oldásától, a célzott fájdalom enyhítésén keresztül, a depresszió, a különböző idegkimerültségek kezelésében is hasznos segítséget nyújthat.

A gongok gyógyító hatására vonatkozó ősi tanításokat a következőképpen lehet röviden összefoglalni:

A gong hangját univerzális vibrációként, spirituális rezonanciaként definiálták, kozmikus energiaként, mely lecsendesíti és megtisztítja az elmét, s így az képes lesz kommunikálni az univerzális tudattal. A gong rezonanciáját a szférák zenéjének, hangját a bolygók rezonanciájának pompás mintázataként írták le. Ismeretük szerint a gong felhangjainak széles spektruma harmonizáló hatású, a fizikai testre gyakorolt jótékony hatásán túl inspirálja a lelket és a szellemet is. A test energiaközpontjaira gyakorolt hatásán keresztül tisztítja az aurát. A gong rezonanciája felébreszti a kreatív erőket, növeli a vitalitást.

A gong zeneterápiás, hangterápiás, rezgésterápiás használata az utóbbi években kezd elterjedni Európában. Mivel testünk háromnegyede vízből áll, és a víz a hanghullámokat kiválóan továbbítja, a hangok által keltett rezgések eljutnak minden egyes sejtünkhöz. Mindenki könnyen meggyőződhet róla, ha a teste tetszőleges pontja közelébe helyez egy gongot, s megütögetve rezgésbe hozza; egész testében érezni fogja a vibrációt.

 A hangtálak – a gong mellett – fontos eszközei, kiegészítői az egészség megőrzését szolgáló alternatív eljárásoknak, a gyógyulási folyamatok serkentésének. Emlékeztetik sejtjeinket a belső egységre. Emlékeztetnek minket a teljességünkre, a test, szellem és lélek egészséges összhangjára. A hangtálak csodálatos hangja oldja a stresszt, megnyugtatja az idegeket, ellazítja a feszült izmokat, csillapítja a fájdalmakat. Jó tapasztalatok vannak már a félelmek és szorongások sikeres oldására is. Minden erőfeszítés nélkül gyorsan relaxált állapotba kerülhetünk a hangjuk által. Csak engedd át magad a gyógyító rezgéseknek. A tökéletes ellazulás gyakran olyan gyógyhatással jár, hogy a további gyógykezelést is kiváltja.

A hangfürdő-hangmasszázs ellazulási és egészségmegtartó módszerként kiválóan alkalmazható. Általában nagyon kellemesnek és gyengédnek érzik.

A belső nyugalom, az öntudatosság és egészség lényegesen meghatározza egy ember kisugárzását. A hangfürdő-hangmasszázs jó közérzetet és szépséget biztosít, amely belülről árad.

Terápiás céllal, vagy ápolási munkakörökben tulajdonképpen az élet bármely területén alkalmazzák a születéstől, a halálig.

 • Mély ellazulást lehet vele elérni és gyógyulási folyamatokat támogatni. (például fájdalmak enyhítése során, izomfeszítéseknél, emésztési, altesti panaszoknál, elalvási zavaroknál).
 • A hangmasszázs alkalmazása heveny testi problémáknál is lehetséges. A blokkok tudatosan észlelhetők és az összefüggések, amelyek ezeket a tüneteket eredményezték, felismerhetők.
 • Fájdalomcsillapítási hatásával  kiváló eredmények érhetők el: például fejfájás, alvászavar, emésztési problémák, altesti görcsök, izomfájdalmak, ízületi problémák, keringési zavarok, magas vérnyomás esetén.
 • A nőgyógyászat terén is sok a pozitív tapasztalat. Kismedencei fájdalmak, a menstruációval kapcsolatos panaszok a masszázs hatására néhány kezelés után teljesen megszűnnek.
  várandósság alatt a rezgések harmonizálják az anya és a magzat rezgéseit. A szülés során a hangmasszázs ellazítja a feszes, merev izomzatot, az akusztikusan tapasztalható hangok első sorban mentálisan hatnak nyugtatóan az anyára. A légzés lelassul, egyenletesebbé válik, megszűnik a félelem, a feszültség, a nyugtalanság.
  Mivel a születés maga egy trauma, a sokat síró, nehezen alvó csecsemők megnyugtatására is kiváló eredménnyel használják.

A  hangfürdő kiváló módszernek bizonyult arra, hogy a legrövidebb időn belül  ellazult állapotba kerüljünk. A hangmasszázs alatti, vagy utáni mély ellazult állapothoz kapcsolódhat aztán a mindenkori terápiás folyamat, történjen ez a továbbiakban hanggal vagy más módszerrel.

Részvételi feltételek:

 • Szívritmus szabályzó használata, epilepsziára való hajlam, a terhesség első három hónapjában esetén csak szakorvosi engedéllyel lehet részt venni.
 • Műtétileg, vagy egyéb módon alkalmazott fém eszközök, implantátumok, spirál használatától tájékoztatást kérünk.
 • A gongok intenzíven hatnak a fizikai testre, és az érzelmeinkre. Ez okozhat fizikai tüneteket, illetve megjelenhetnek érzelmi megnyilvánulások.
 • Ha bárkinek kellemetlen fizikailag, vagy érzelmileg, akkor szabadon megteheti, hogy elhagyja a termet.
 • A hangmasszázzsal nem betegséget kezelünk, hanem erősítjük az emberben lévő egészséget!
 • A hangmasszázs nem pótol semmilyen szakorvosi, és más terápiás kezelést.

A hangfürdővel-hangmasszázzsal, gong meditációval kapcsolatos feltételeket megismertem, és elfogadom. A foglalkozáson saját felelősségemre veszek részt.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Pm3p1o2R0ic